Ostrander Ilona - szőröskék

Értesítettek minden fontos személyt. Nikolas is befutott, atyja jó eséllyel csajozni tűnt el. Persze, pont ilyenkor elérhetetlen. A könyvtáras betörés, szemlátomást kényelmetlenül érintette Heinrichet, de Ilona figyelmét megragadta az a bizonyos szemvillanás, ami általában akkor tűnt fel a tremeren, amikor a klánjával kapcsolatosan tervezgetett.
mindenesetre átköltöztek a Sárga Tengeralattjáróba, a Nyugatival szembe, hogy a nappalt biztonságban töltsék el, távol a menedékeiktől.
Másnap este már meg sem lepődtek, amikor az ablakon kinézve Uzsok bandája fényezte a bakancsát. Telefon, naná, hogy kilőtték a mobilszolgáltatást. Gyors körértesítése a ghouloknak, aztán futás, már megint. Heinrich letrükközte a kotériát egy emelettel lejjebb, miután realizálódott a veszély az ismerős bőrkabátos alakok személyében. Ablakon ki, csak, hogy felbukkanjon a semmiből egy felemás szemű alak, és gyengéden vicsorogjon a talajt fogó vámpírokra.
Kocsiba be, ez a múltkor is működött. Gáz. Gáz. Gáz van. Fék nincs. Fááááákkkkk.
Ilona még jobban dülledő szemekkel tapadt a kormányra, miközben elsuhant mellettük a Körút, a sebesség meg vészesen nőtt. Valami csattant, ketten kirepültek, aztán kisvártatva Ilona is a levegőben találta magát, ahogy végigpattogott a Boráros téren a korláton. Pár másodperccel később robbanás hangja, a kocsi és Heinrich maradéka a Dunába és torporba zuhant.
Aztán bekanyarodott az ismerős terepjáró, és az időközben felbukkant bőrkabátosokból három kupacnyi maradt három ütés és egy napszemüvegigazítás hatására. Zebulon megérkezett.
Heinrichet kihalászták a Duna aljáról, közben Liza beindította a motocsónakot, és a két csaj, Százhalombattán tért magához.
Következő éjjel a teljes kotéria kopogott a Mailáth kastély kapujánál.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ostrander Ilona

Barbara

Karel