Súra - végjáték

A könyvesboltban Súra először érezte, hogy nincsenek teljesen egyedül. Irreális módon azért, mert megtudta, Taliesin leállította a nyomozásról és a Jelről Cassandra autista ikertestvérét. Az ímél tehát tényleg nem csapda volt, ahogy a felgyűrűzött paranoiában a Deadlock hitte.
A Jel viszont tényleg veszélyes.
Aztán a farkasok vezére összehívott pár érintett személyt, mert a Súráék által megbízott vérfarkas hacker csúnya dolgokra bukkant a Hierarch háza táján.
A hírek határozottan nyomasztóak voltak: valamire készültMr Vals, valami nagyszabásúra. (Nem, bizonyos szóviccek nem jutnak senki eszébe, értem? :amccoy: ) Pár gyanús külföldi látogatás, egy ház vidéken a gyermekek számára, fegyvercsempészet...
Alekszij még elérte, hogy Cynthia ne akarjon vele egy helységben tartózkodni, miután kijelentette, hogy ő szakít a vámpírral. Úgyhogy cseppet sem volt meglepő, amikor Súra kísérte el Cynthiát a kihallgatásra, a város vámpírúrai elé.

Körülötted mind halottak. A pár éjszakával előbbiből ítélve nem sok nehézéget okozna egyiküknek sem szemmel követhetetlen gyorsasággal kitörni a nyakadat, vagy mentális erejükkel szétzúzni azt a törékeny pajzsot, amit elméd köré vontál.
A város ura hidegen udvarias veled szemben, mint varázslóval szemben, de érezni , hogy te új vagy, ő meg már talán évszázadok óta a város... ragadozója.
Végül nem szedik ki belőletek, hogy a helyszínen talált vámpírok gyilkosa Bogáncs, de valószínűleg csak azért, mert nem fontos.
A végén csak abban reménbykedsz, hogy valóban megfontolás alá helyezi a kérése, miszerint nem a Hierarc-chal egyeztet a nyomozás ügyében.
És még mindig nincsen semmi bizonyíték a kezedben.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ostrander Ilona

Barbara

Karel