Indigo Dauphine

1977.10.10. – 1999.11.21.

New Orleansban született, értelmiségi családban. Kiskorától fogva az a tipikus mindent tudni akaró ember-szerű izé, akiről már akkor látható volt, h geek lesz, nem ember. Már óvodában megtanult olvasni, szeretett számolni és képregényeket rajzolni.

Általános iskolában már, gimiben meg pláne. Gibson, cracker és hacker, floppyn terjesztett kalózprogramok, tizenévesen már ismerték egy-két társaságban. Élete tulajdonképpen mindig a számítástechnika körül forgott, soha nem törekedett arra, h beilleszkedjen a “normális” társadalomba.

Mire egyetemre került, addigra már volt egy-két dolog mögötte, ami már nem csak súrolta az illegalitást - de mindent névtelenül, internetes alteregón keresztül intézett.

Aztán '99-ben a Tremere klán magához ölelte, kifejezetten a képességei miatt. Aki kiszemelte Gyermekének, az nem kapott engedélyt (tisztán politikai okokból), ezért egy éppen arra járó, "vendéget" kértek meg arra tisztelettel, h tegye ezt meg a klán érdekében. Cél volt, hogy amennyire lehet, alacsony generációs vámpír legyen a csajból, nehogy minden jöttment Dominate-elni tudja, meg, hogy semmiképp ne kötődjön egy személyhez - bár ez ugye amúgy is elfogadott policy. Atyjával azóta nem találkozott, és mostanában kezdett el azon gondolkodni, h kiderítse, ki lehet - arra számít, ha egyszer feltűnik a társaságában, akkor csak észreveszi a kötődés miatt.

Vámpírként szinte alig változott az életmódja, csak épp áttért a vérre (ez jó eséllyel több... szenvedélyt is jelentett az eddigiekhez képest :D ), illetve beköltözött a mindenkori kápolnába, és ott látja el a szükséges számítástechnikai feladatokat. A belső hálózatot ő építette ki (ha addig volt valami, azt idővel lecserélte, miután rábizonyította, h nem működik megfelelően), profi hackerként a biztonságról is jó hatékonysággal gondoskodik, bizonyos, nem annyira feladatspecifikus programokat elkészít/módosít megrendelésre, illetve az internettel kapcsolatos kutatásokban/nyomozásokban is kulcsfontosságú.

Esetleg tartozhatna hozzá a modernebb kütyük kezelése, megkeresése, beállítása is, ha erre a feladatra nincsen más, ahogy a biztonsági rendszeré is.

Maximálisan terhelhető, az ébrenlétét a Klán és Ház feladati töltik ki, magánélete csak az interneten keresztül lehetséges.

Mióta vámpír, nem tekintik nőnek, de ő magát sem (egy kivétellel, de erről majd később). Mindig a feladatra és a problémára koncentrál, igyekszik kimaradni a politikából - legalábbis ezt hiteti el magáról, h ártalmatlannak tűnjön.

A klánon kívül csak hozzá hasonló vértestvérekkel tartja a kapcsolatot, jó eséllyel a Nosferatukkal a leginkább. Olyan 2003 magasságában valami véletlen folytán felfedezte őt az egyik Nosferatu, hogy még az életükben ismerték egymást a hálóról. IRL soha nem találkoztak, sőt, igazából csak egymás netes alteregóját ismerték, semmi személyesebbet, de így, vámpírként ez a a kapcsolat sokkal erősebbé vált. Folyamatosan tartják a kapcsolatot, az évek során barátság alakult ki közöttük. Ha netán bármelyik klánnak szüksége van infomormáció-szivárogtatásra, akkor gyakran ezen a csatornán történik, báre persze egyikük sem árulta el, h kit is ismer a másik klánból. Kölcsönösen tiszteletben tartják a másik titkolózását, lévén mindkét klán igencsak összetartó, így sokban emlékeztet az ügy két ügynök kapcsolatára. A 2005ös felfordulásban megmentették egymás életét (mobilos segélykérés, segítségnyújtás, némi egymás hátának az védése), ekkor találkoztak először személyesen. Azóta még párszor sikerült összefutni a legnagyobb titokban.

Indigo lényegében azt az életet éli, amit szeret - talán azzal lehetne igazán boldog, ha a Nosferatu barátjával több időt tölthetnének, mert benne igazi lelki társra talált.

A Tremere Klánban a célja az, hogy a klánt minél jobban felzárkózni lássa az emberiséghez, mert ő tökéletesen érzi, hogy mennyire lassan formálódnak a halhatatlanok szokásai, módszerei, eszközei, és tisztában van vele, hogy az emberiség előnye évről-évre nagyobb. Okkult érdeklődése elsősorban a technológia és mágia határterületeire vonatkozik - tulajdonképpen simán "találkozhatott" a neten valamikor már valami Virtuális Adeptussal vagy netán a Technokráciával, de ezt a mesélőre bíznám, mert nem ismerem a világképét ilyen mélységekben :)

Tézis. most írja valószínűleg, mert nem biztos, h elég ideje jut rá. Összetett informatikai rendszer kápolna számára, beleértve mindenféle mágikus védelmek és nemmágikus védelmek összehangolását, valami ilyesmi lehet a címe, és nyilván ezt szeretné a kápolnának kiépíteni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ostrander Ilona

Barbara

Karel