Zsongás

Kedves Suzanne,

mielőtt még elfelejteném az események forgatagában, hogy mi történt. Valahol ott hagytam abba, hogy többszörösen felnyársaltuk Ébenfát, és Milicenttel meg P-vel kijutottunk a a Sövényből. Igen, azzal a P-vel, aki három éve felrobbant egy autóban. Vagy, ezek szerint mégsem.

Némi pihenés után Aimé áthívott minket, lecseszés helyett feladatot kaptunk, menjünk ki a Holdvásárba, de nem a szokásos módon, hanem úgy, hogy valami varázslat segítségével pont két időpont között - illetve két időponton egyszerre - jelenjünk meg. Mi egy tárgyat adtunk át a Kecskének, miközben JT és Cosette elmentek felderíteni a vásárba. Mint utólag kiderült, az ő küldetésük is meglehetősen kalandosnak bizonyult, összefutottak az egyik amien-i uralkodóval, akinek JT önvédelemből levágta csuklóból a kezét. Nekünk három Fae jutott a Kecske sátrában, az egyik Mirela volt gazdája, aki a vásárbeli szabályok ellenére szerette volna erőszakkal hazavinni a csajt. Ott volt a Kentaur, aki végül kicipelte a Zuhanyfüggönyt a sátorból, mielőtt az komolyabb felfordulást csinál. Ott volt a Lángbeszélő, aki meg lefoglalta Zuhanyfüggönyt. Aztán a nagy megnyugvás helyett jött az a rész, amikor Kentaur felismert, és kijelentette, hogy őt bizony idegesíti, mi több, fel is dühítheti, hogy tartozik nekem (mivel? egy tippel?), ezért találjam ki májusig, hogy mivel törleszt, mert nem szeret tartozni, én meg nem örülnék az ő nemszeretésének. Vagy mi. Csodás. Elvonulóban pedig a Lángbeszélő tájékoztatott arról, hogy köszöni Ébenfát (merthogy a szerencsétlen életben maradt), és cserébe az ő meglógotté svolt szolgájának (aka Szeráfnak) az elrablói most rosszul járnak. A "most" ebből kérdéses, mert a fene tudja, mikor történt mindez.
Végül hirtelen kellett lelépni, és a Sövényben összefutottunk egy elveszett ... höhö.. csapattal, akik Magyarországról tévedtek Orleans köré. És ezzeljól megszívták, mert az utazással olyan problémáik vannak, amik egyelrőe kivitelezhetetlennek tűnnek.

Szóval visszaértünk, bezsámoltak JT-ék is, mi is, siker. Lélegzetvételnyi pihenés, és kaptuk a következő megbízást, ezúttal arra, hogy menjünk el Rouenbe, és szállítsunk le Colette-nek egy dobozt, Gépésznek egy figyelmeztetést arról, amit JT-ék megtudtak - támad az Éj Úrnő Északra - lopjunk el Adriantől egy üvegcuccot, aztán majd menjünk tovább Amienbe, mert onnan is le kell nyúlni dolgokat.
Ezek csak afféle fogaskerekei legalább két nagyobb tervnek - az egyik az egész uradalmat érintő átcsoportosítások és fasztudjamik szövedéke, a másikkal meg kiszabadítjuk Szeráfot.

Úgyhogy levezettünk Rouenbe. Innen majd folytatom, mert fontos bevásárolnivalónk van Amienbe - komolyan tiszta JamesBond sztori, csak most hülye picsákat kell alakítanunk. Probléma nélkül megy. A közös munka még nem megy zökkenők nélkül, de nagyot még nem hibáztunk. Maradjon is így.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ostrander Ilona

Barbara

Karel