Súra

A telefonhívásra következő nap összeszedtük magunkat, és elindultunk a tűzoltóállomásra. Logant a buszmegállóhoz hívtuk, ami ránézésre a civilizáció védbástyája volt a gettó szélén. Jól jön a rendőri védelem, még ha halott is - még akkor is, ha a bizalom nem teljesedett ki köztünk. Mintha Logan igyekezett volna emberibben viselkedni, majdhogynem megértő volt velünk szemben.
A tűzoltóállomás hideg, kihalt hely volt, a régi falak között folyton az járt a fejemben, hogy milyen régi lehet a vámpír, akihez igyekszünk. Meg persze, hogy hogyan fogunk mi lejutni...
addig oké, hogy éreztem, valahol megcsavarodott a tér a kazán mellett. Kinyitni más dolog - Bogáncs azzal a furcsa ráérzésével aztán kitalálta a mondatot, ami átengedett minket.
A túloldalt még megvártuk, hogy kinyissák nekünk a hatalmas vasajtót, aztán nem tudtam hirtelen, mi az ijesztőbb, a Cynthia melletti vámpír, vagy az atlantiszi mágiával telerótt terem ugyanennek a vámpírnak a ... tulajdonában.
Később már azon igyekeztem, hogy ne nagyon sok mindent áruljunk el ennek a... dolognak (nehéz róla személyként beszélni, mert inkább volt szobor, mint érző lény). Szerencse, hogy Bogáncs látomásában Cynthia is szerepelt, mert ezért a pártfogójának érdekében áll egyelőre a mi biztonságunk is, ha már össze van kötve a sorsunk.
Megtudtuk tőle, hogy a jel egy bizonyos szekta jele, akik az általuk kiírtott vámpírok vérével írták fel ezt a bűntett helyszínére. Meg pár kötetet öcsémék is szereztek - végre valami, ami talán érdekli Alekszejt. Talán. Mostanában egyre kevésbé tűnik motiváltnak, nem figyel, amikor valami új infót hozok én vagy Nate, de aztán meg elvárja, hogy mi azonnal elfogadjuk az ő véleményt, és megsértődik, ha nem. Ha egyáltalán méltóztatik megosztani velünk a gondolatait.

Aztán, mikor kijöttünk a tűzoltóállomásról, Logan elmondta, hogy nyomra bukkant a fegyverszállítmányok ügyében. Zejdenko, orosz étteremben fellelhető. Másnap Nate-tel beültünk, kaparós sorsjegyből teáztunk egyet, hogy felmérhessük minimálisan a terepet. Este az egész társasággal be, vacsorázni (ezúttal Cynthia pénzéből). mi, lányok, megtudtuk egy roppant segítőkész pincértől, hogy Zejdenko valóban ide jár, és jön is, nemsokára. Megérkezett, de szinte azonnal távozott, épp, hogy elindította laptopját, már csukta is össze, azzal visszaült a kocsijába. Logan kint várakozott, azonnal követni kezdte. Mi olyan perc lemaradással, de Cynthianagyon gyakorlottan vezetett, úgyhogy tutduk tartani az iramot. Tulajdonképpen életem első iggazy autós-üldözése volt... kihívás, hogy megtalálják a megfelelő kerülőutakat, hogy kitalálják a másik gondolatait, merre is kanyarodik majd a következő útnál...
miközben végig figyeltem az ükldözött kocsi belsejében zajló eseményeket. egy idő után úgy döntött Zejdenko és a testőre, hogy bevárják Logant. Mi meg belehúztunk, h odaérjünk segíteni időben.

(folyt. köv.)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ostrander Ilona

Barbara

Karel