Súra- hétfő és kedd

Súra azonnal kiszedte hajából a belecsavart gyöngyös-színes kendőket, és szigorú kontyba fogta.
- Alekszej, Nate, hírek - azzal leült két könyvkupac közé, és vázolta a lehallgatott beszélgetés tartalmát. Alan Digger túlságosan beleásta magát az ügybe, és meglepően sokat árult el, közte olyasmit is, amit Súra nem igazán akart hallani.
Nem volt kíváncsi olyan mágusok piszkos ügyeire, akik talán több szempontból is a felettesei. De szerencsére a rendőrségi ügyek a rendőrségre tartoznak, ezért a kábítószerrakomány momentumot kifelejtette a beszámolóból. Így is bonyolult az ügy - gyilkosság a könyv körül, meg egy öngyilkosság az ideggyógyintézetben, s gyaníthatóan a furcsaságok természetükben kapcsolódhatnak a könyvhöz.
Emellett ott vannak a vérfarkasok, akikkel nem ártana végre beszélni. Nomeg... Cynthia.
Nate rácsörgött hirtelen lelkesedésből a délután során, amit Alekszej mindent tudó félmosollyal üdvözölt. Naplemente után viszont egyenesen megsértődött, amikor Cynthia visszahívta Nate-t.
Kabalt alapítani nem egyszerű. Főleg, amikor a három tagból az egyik csak pár napja ismeri a másik kettőt, egy másik érzelmi intelligenciája egy óvodás szintjét üti meg, a harmadik meg a paranoia kezdeti tüneteit mutatja, és nem bízik meg még a testvérében sem.
A délután estébe hajlott a konspirálással és veszekedéssel tarkított megbeszélés közben, végül Alekszej duzzogva elvonult, Súra pedig megállapította, hogy az őszinteség és kölcsönös bizalom, mint alapfeltétel, korántsem áll rendelkezésre. Talán az ő részéről a legkevésbé - de legalább meg akarja próbálni.

A keddi napot a Chicagói FBI székház környékén töltötte, s bár rengeteg izgalmas információval lett gazdagabb a múzeumból, és a portások magánéletéről, Alan Diggerhez semmivel nem jutott közelebb. Téma fagyasztva.

Kedd este csörgött megint Nate telefonja, Cynthia jelezte, hogy szívesen összefutna vele egy közeli kávézóban. Vele egyedül.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Ostrander Ilona

Barbara

Karel